CONTACT

 

Het Februari Festival is een activiteit van Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, Zuiderstrandtheater & Nieuwe Kerk

Contactpersoon Nieuwe Kerk/Zuiderstrandtheater
Corné Ran
Programmeur & Marketing Nieuwe Kerk
070 88 00 375
+ 31 6 575 562 39
cranzuiderstrandtheater.nl

ARTISTIEK TEAM

Roelof Jonker
Corné Ran

MARKETING & PUBLICITEIT

Corné Ran
+ 31 70 88 00 375
+31 6 575 562 93
cranzuiderstrandtheater.nl

Alexander Klapwijk
+31 6 28 07 42 33
 alexandertatatataa.nl

PERSCONTACT

Marjolein van Ruiten
+31 (0)6 200 62 844
PRmarjoleinvanruiten.com

EXTERNE ADVISEURS

Sven Arne Tepl
Huib Ramaer
Frits Zwart

PRODUCTIE

Renee ter Braake
 productiefebruarifestival.nl

Melissa Tepper
 mtepperzuiderstrandtheater.nl

 

WAAR STAAT HET FEBRUARI FESTIVAL VOOR?

Het Februari Festival brengt vanaf woensdag 13 tot en met zondag 17 februari beleving én verdieping van klassieke muziek. Wij willen een nieuw publiek aanspreken terwijl ook de liefhebbers van klassieke muziek volop kunnen genieten. Het festival wil tonen hoe vitaal en inspirerend klassieke muziek is. De concerten worden gegeven door grote namen en jonge talenten.

In iedere editie staat een componist of een muziekhistorisch thema centraal. De komende editie is gekozen voor de componist Johannes Brahms. Het Februari Festival krijgt dit jaar als ondertitel ‘Behoudend of zijn tijd vooruit….’.
Brahms is één van de meest geliefde componisten, maar de beeldvorming is vaak opvallend karikaturaal: hij zou nors, vrouwonvriendelijk, humorloos en lomp zijn, en muzikaal gezien nogal conservatief. Het Februari Festival stelt dat beeld bij. Want was Brahms nu zo behoudend? Of was hij eigenlijk zijn tijd vooruit? Dat laatste bepleit Arnold Schönberg, en die – groot vernieuwer die hij was – kan het weten. Ook Brahms als mens houden we te het licht. Want achter de norse frons en priemende blik gaat een man schuil met humor en vele trouwe vriendschappen.

Ieder concert wordt gepresenteerd door musicoloog en publicist Huib Ramaer, die de werken kort toelicht en plaatst in cultuurhistorisch perspectief. Het publiek krijgt zo een vollediger beeld van de componist, zijn tijd en de uitvoeringspraktijk. Lezingen en films dragen bij tot de doelstellingen van het Februari Festival.

De centrale locatie is de Nieuwe Kerk, dé concertzaal voor kamermuziek in Den Haag. In het Nutshuis worden films vertoond en vinden lezingen plaats.
Het Februari Festival vindt vanaf heden elk jaar in de derde week van februari plaats.

 

Voor meer informatie, mail naar infofebruarifestival.nl

PARTNERS & SPONSORS

 

Gemeente Den Haag

Mercure Hotel

Van Ommeren de Voogt Stichting

Nieuwe Kerk Den Haag

Zabawas

Gravin van Bylandt Stichting

Gravin van Bylandt Stichting