CONTACT

 

Het Februari Festival is een activiteit van Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, Zuiderstrandtheater & Nieuwe Kerk

Contactpersoon Nieuwe Kerk/Zuiderstrandtheater
Corné Ran
Programmeur & Marketing Nieuwe Kerk
070 88 00 375
+ 31 6 575 562 39
cranzuiderstrandtheater.nl

ARTISTIEK TEAM

Roelof Jonker
Renee ter Braake
Corné Ran

MARKETING & PUBLICITEIT

Corné Ran
+ 31 70 88 00 375
+31 6 575 562 93
cranzuiderstrandtheater.nl

Alexander Klapwijk
+31 6 28 07 42 33
 alexandertatatataa.nl

PERSCONTACT

Marjolein van Ruiten
+31 (0)6 200 62 844
PRmarjoleinvanruiten.com

WAAR STAAT HET FEBRUARI FESTIVAL VOOR?

Het Februari Festival brengt vanaf woensdag 14 tot en met zondag 18 februari beleving én verdieping van klassieke muziek. Wij willen een nieuw publiek aanspreken terwijl ook de liefhebbers van klassieke muziek volop kunnen genieten. Het festival wil tonen hoe vitaal en inspirerend klassieke muziek is. De concerten worden gegeven door grote namen en jonge talenten.

In iedere editie staat een componist of een muziekhistorisch thema centraal. De komende editie is gekozen voor de componisten Fanny & Felix Mendelssohn en Clara & Robert Schumann. Felix en Robert waren goed bevriend, hebben elkaar geïnspireerd, gaven geregeld commentaar op elkaars composities en speelden de eerste uitvoeringen van elkaars werken. Fanny en Clara behoren tot de eerste vrouwelijke componisten van wie een substantieel oeuvre bekend is. Beiden hebben echter als vrouw de nodige hindernissen gekend. Het Februari Festival krijgt dit jaar als ondertitel 'Mendelssohn - Schumann'.

Ieder concert wordt gepresenteerd door musicoloog en publicist Huib Ramaer, die de werken kort toelicht en plaatst in cultuurhistorisch perspectief. Het publiek krijgt zo een vollediger beeld van de componist, zijn tijd en de uitvoeringspraktijk. Lezingen en films dragen bij tot de doelstellingen van het Februari Festival.

De centrale locatie is de Nieuwe Kerk, dé concertzaal voor kamermuziek in Den Haag. In het Nutshuis worden films vertoond en in de Openbare Bibliotheek vinden lezingen plaats.

Het Februari Festival vindt vanaf heden elk jaar in de derde week van februari plaats.

 

Voor meer informatie, mail naar infofebruarifestival.nl of gebruik het contactformulier

PARTNERS & SPONSORS

Gemeente Den Haag

Nieuwe Kerk Den Haag

Gravin van Bylandt Stichting

Gilles Hondius Foundation

Istituto Italiano di Cultura

Mercure Hotels

Mendelssohn-Haus Leipzig

 

Omroep MAX